SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/002 | 9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Intézmény logo

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

HírekKözérdekű adatokJUBILEUMI ÉVKÖNYVKRÉTA

Hírek

2024. jún. 14.


KH, TA

  • Iskolai élet
  • ünnepély

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPÉLY 2024

Június 14-én tartottuk tanévzáró ünnepélyünket az iskola udvarán.

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPÉLY 2024

Az idei tanévzáráson közel száz diákunk kapott dicsérő oklevet az osztályközösségért végzett tevékenységéért vagy tanulmányi munkájáért a záró osztályfőnöki órán.

Az ünnepen 19 tanulót az egész közösség előtt jutalmaztunk az iskolai közösségért végzett munkájáért, tanulmányi versenyeken elért eredményéért vagy több éves kiemelkedő tanulmányi teljesítésért. Az okleveleket az intézmény igazgatója, Bokor Ákos nyújtotta át. Tizenkét diákunk kiemelkedő versenyeredményeiért a fenntartó jutalmát vehette át Veress Ágnes kancellár asszonytól. Galambos Ferenc-díj jutalmazottja az asztalitenisz diákolimpia 3. helyezettje, Szeli Bertalan volt.

Tóth Anikó  az évzáró műsor keretében a tanév esemyényeit így foglata össze:  "Ünnepeltünk ebben a tanévben: 35 éve nyitotta meg a Vas-Villa' a kapuit és vált Sopron egyik meghatározó iskolájává. Programjaink is ehhez az évfordulóhoz kötődtek egész tanévben. A tanévnyitónkon ünnepélyesen elhelyeztünk egy időkapszulát, felavattuk a lakatfalunkat, amelyre elsőként a ballagóink is elhelyezték emléklakatjukat, iskolatörténeti kiállításon gyűjtöttük össze a kezdetek eseményeit. Szakmai nyílt napunkon jelentős soproni és Sopron környéki vállalatok mutatták be tevékenységüket, emléktáblát helyeztünk el volt szakmai tanárunkra, Horváth Istvánra emlékezve. Megtisztelte iskolánkat a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás, amely az aulában volt megtekinthető.

A 35 év alkalmából iskolai naptár készült, amely képzéseinket és környezetvédelmi, kutatószakköri és madarász programunkat mutatja be. Költészetnapi versmondó versenyt, Tanonctól a mesterig céhtörténeti városi-és szakmatörténeti versenyt, informatika versenyt, Vaslogika matematika versenyt szerveztünk városi szinten a 35 évre emlékezve. Hagyományteremtő céllal városi röplabdabajnokságra hívtuk Sopron középiskolának tanulóit. Pecsétgyűjtő túrán 35 km-t lehetett gyalogolni, 35 év eseményeit és emlékeit összegyűjtöttük jubileumi évkönyvbe, a lépcsőkön ismert nevek, események jelentek meg, színesítve az iskola folyosóit. Nagyszabású Retro bálunkat a diákok műsora mellett a tanári kar egyedi tánca is színesítette.  

Kényelmes ülőfülkéket alakítottunk ki az emeleteken, ahol szünetben lazán tölthettétek az időt. Várjuk egy komoly épületfelújítás kezdetét is egy európai uniós pályázat által biztosított összegből, hogy valóban szép és méltó környezetben tanulhassatok ti és oktathassunk mi.

Ennek a mozgalmas és nevezetes tanévnek voltunk részesei. Ugye, mennyi mindent történt? Így visszatekintve…még a tanulás is belefért ennyi eseménybe. Nem beszélve a szakmai projektnapokról, osztálykirándulásokról és szakmai kirándulásokról, amelyekről beszélhettek az elmúlt 3 osztályfőnöki órán."

Az évzárót megörökítő képek megtekinthetők: ITT

 A képeket Földes Bence és Bodnár Milán készítette.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY

Iskolánk 1988. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit vasipari, műszeripari és villamosipari képzési profillal. A 35 éves jubileum alkalmából a 23/24-es tanévben az iskola programjait az évforduló köré szervezzük.

2023. szept. 1.


KH

Tanévzáró ünnepély

Tanévzáró ünnepély

Ünnepélyes keretek között zárta be az idei tanévet Bokor Ákos, az intézmény igazgatója.

2022. jún. 15.


KH

A tanév zárása

A tanév zárása

Ünnepélyes keretek között került lezárásra a 20222/2023. tanév

2023. jún. 16.


KH


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Telefon: +36 30 600 2726

E-mail: titkarsag@vasvill.hu

OM azonosító: 203051/002


2024Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum