SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/002 | 9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Intézmény logo

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

HírekKözérdekű adatokJUBILEUMI ÉVKÖNYVKRÉTA

Hírek

2023. nov. 15.


KH

  • Iskolai élet
  • Szakképzés
  • ünnepély

SZÜLETÉSNAPI ÜNNEPSÉG ÉS SZAKMAI NAP

Iskolánk avatásának 35. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségünkön és szakmai napunkon köszöntötte iskolánkat a város részéről Barcza Attila országgyűlési képviselő, a fenntartó nevében Kuntár Csaba főigazgató úr, valamint a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara nevében Horváth Vilmos elnök úr.

SZÜLETÉSNAPI ÜNNEPSÉG ÉS SZAKMAI NAP

A himnuszt követően iskolánk igazgatója, Bokor Ákos ünnepi beszédében kiemelte az elmúlt 35 év mérföldköveit, az iskola folyamatos alkalmazkodását a piaci igényekhez, továbbá hangsúlyozta: A jó iskola nem egyszerűen átadja a tudást, hanem olyan kereteket teremt, melyek segítik a diákokat abban, hogy megtalálják azt a munkát, hivatást, amiben ki tudnak teljesedni.

A meghívottak ünnepi szónoklatait követően két kültéri eseményre került sor.

Az  iskola volt mérnöktanárának  az emléktábláját avatta fel és koszorúzta meg  - Horváth István tanár úr családtagjai jelenlétében - Bokor Ákos igazgatónk és a Barcza Attila képviselő úr.  Horváth István, az akkor Vas-és Villamosipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet nevet viselő iskola egyik alapítójaként, 1988-tól nyugdíjba vonulásáig villanyszerelők generációinak tanította meg a szakma fortélyait. Gazdag életpályája során számos díjat kapott, grafikusként is jegyzett művész volt, neki köszönhetjük az iskola auláját díszítő Sopron Fő tér panorámaképet. Köszönetünk, hálánk  jeléül a Tanár Úr emlékét őrizzük az emléktáblával.

Az intézmény főbejárata előtt elhelyezett lakatfalra Bokor Ákos igazgató az iskola 35 éves fennállásának, míg Kerese József a 25 éves informatikai képzésnek emléket állító lakatot helyezett el. Az iskola logójával ellátott lakatfal a képzési kínálatunkban 35 éve szereplő vasas szakmát is megjelenítő alkotás.
Ezzel együtt képletesen megnyitottuk a falat a végzős osztályok, az érettségi találkozóikat tartó volt Vas-Villa’-sok előtt, hogy lakatjaikkal építsék tovább a falat. Szívesen látjuk az iskolánkhoz kötődést érzők lakatjait, vagy a vendégként érkezőktől az emlékezés ezen szimbólumát.

A születésnapi ünnepséget követően szakmai programmal folytatódott a diákok napja. Forgószínpadszerűen ismerkedhettek különböző cégeken keresztül szakmákkal, szakmaterületekkel, tekinthették meg az iskola kezdeti időszakáról összegyűjtött relikviákat, vagy gyönyörködhettek  a veterán motorcsodákban.

Az ünnepségen és  a szakmai napon készült fényképek megtekinthetők : ITT

A képeket Bodnár Milán és Földes Bence készítette, a hangtechnikát Krasznai Domonkos és Gosztonyi Kristóf kezelte ezen a napon.

Katona Dániel képei az alábbi linken érhetők el: Képek

A 35 éves iskolánkról megjelent cikkek:

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY

Iskolánk 1988. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit vasipari, műszeripari és villamosipari képzési profillal. A 35 éves jubileum alkalmából a 23/24-es tanévben az iskola programjait az évforduló köré szervezzük.

2023. szept. 1.


KH

1. Szülői értekezlet 2024-2025. tanév

1. Szülői értekezlet 2024-2025. tanév

A 2024/2025. tanév első szülői értekezletét szeptember 9-én 17 órai kezdettel tartjuk.

2024. szept. 4.


KH

Megkezdődött a 2024/2025-ös tanév

Megkezdődött a 2024/2025-ös tanév

Az iskola udvarán közel 600 diák és 50 oktató vett részt az ünnepélyes tanévnyitón.

2024. szept. 2.


KH


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Telefon: +36 30 600 2726

E-mail: titkarsag@vasvill.hu

OM azonosító: 203051/002


2024Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum