Autó, és szerszámtervezés

Creo (Pro/ENGINEER)   tanfolyam

2016-2017 tanév

 „Tegnap” még az űrkutatásban használt informatikai elv, mára továbbfejlesztve, a mindennapok részévé vált. A fejlődés ezen a téren „minden korábbi ész képzeletét felülmúlóan” ma is szédítő sebességgel folytatódik. A Parametric Technology Corporation megalkotta a Pro/ENGINEER-t a világ első komplex CAD-CAM-CAE (számítógéppel támogatott; tervezés-gyártás-mérnöki számítások és analízisek) szoftverét. A program intelligens mérnöki építőelemeket használ, ezen kívül parametrikus, és asszociatív. Főleg a gépiparban ott is elsősorban az autógyártásnál használják.

A tanfolyamon a Creo 2.0-ba ágyazott Pro/ENGINEER Wildfire 5. szoftverüzemeltetését lehet elsajátítani. A Creo-val a ProE lehetőségei kiteljesedtek, az új felhasználói felülettel, átjárható és célorientált környezetben a kezelés is egyszerűbbé vált. Nem okoz gondot a „laza” de elegáns formatervezői gondolat precíz parametrikus formába öntése, vagy a szigorú végeselem analízis, látványos mozgóképes animációval való megjelenítése, de a különleges formájú üzemeltetési dokumentáció sem, úgy hogy minden estben a ProE valamelyik moduljában dolgozunk. (A különböző modulok, különböző alkalmazásokra kifejlesztett felhasználói programok, szerves kapcsolatban vannak egymással, teljes adatintegritással, lefedve a műszaki-gazdasági előkészítés, tervezés és gyártás (automatikus gyártás!) folyamatát). A Pro/ENGINEER-el létrehozott 3D-s formák (alkatrészek), megfelelő CNC gépen legyárthatók, 3D nyomtatóval kinyomtathatók, a különböző szerkezetek számítógépes szimulációs vizsgálatoknak vethetők alá, robotokkal összeszereltethetők, stb. stb. A tanfolyam anyaga a standard Creo 2.0 (Pro/ENGINEER) tervező modul. (Ez se kevés!) A formatervezéshez, az automatikus gyártáshoz és a majdani késztermék valós felhasználását szimuláló végeselem vizsgálatokhoz, stb. stb. további modulok, és pl. gépipari gyártástechnológia megtanulása szükséges.

A tanfolyam elvégzését, elsősorban azoknak ajánljuk, akik elkötelezettséget éreznek a gépészeti számítógépes tervezés iránt. A tananyag elég nehéz és speciális, ahol nem választható szét a magasrendű számítástechnikai és bizonyos esetekben még annál is magasabb rendű szakmai tudás, tér és formaérzék, alkotókészség. A tanfolyam munkavállalásra alkalmas oklevelet adó vizsgával zárul. Vizsgaszint; szoftverüzemeltetői, de a szokásosnál kicsit nehezebb. A megszerzett tudás a munkaerőpiacon, de a továbbtanulásnál is jól kamatoztatható. A tanfolyam 120 órás, és a szokásos heti délutáni 5 óra mellett kb. 6-7 hónapig tart. A tanfolyam helye: az intézet számítógépterme. A tanfolyam elindulásának feltétele: legalább 10 jelentkező, aki a tanfolyami díjat befizette.

 

  - Tanfolyam díja: közép, vagy felsőoktatási nappali tagozatos tanulóknak (hallgatóknak):     85 000,- Ft

   - Tanfolyami díj nem-diákoknak:                                                                                                     190 000,- Ft

  Részletfizetés is lehetséges. A befizetett összegről számlát, a képzésről igazolást ad az intézmény. A vizsga díját (kb. 20-22 eFt) a vizsgabizottság fogja megállapítani és ezt a vizsga előtt, kell majd befizetni. Érdeklődni, jelentkezni célszerű e-mail-en vagy telefonon

 

kovacsvolgyi.gabor@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 357-6671     titkarsag@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 966-0575

 

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma
9400
SOPRON, Ferenczy J. u. 7.    tel.: (30) 600-2726  (20) 966-0575  fax: (99) 261-271   Honlap: http://www.vasvill.hu