Gépészeti tervezés számítógéppel

Mechanical Desktop  tanfolyam

2016-2017 tanév

 

 

A programot AutoCAD alapokon elsősorban gépipari alkalmazásra fejlesztették ki. Valódi 3D-s szoftver, ahol azonnal 3 dimenziós formákat (gépalkatrészeket) lehet létrehozni. A tervezés tehát 3D-ben kezdődik. Ha szükséges 2D-s rajz, azt a rendszer majdnem automatikusan generálja a 3D-s modellről. A tervezést nagyszámú elemkönyvtár (csavarok, csapágyak, és egyéb gépelemek) segíti. Jól használható, rutinjai vannak a szoftvernek, tengelyek, fogaskerekek, de szíj és lánchajtások tervezéséhez, és azon belül a méretezéséhez is. A szilárdsági számítások elvégzésére végeselem analízis van beépítve, ami jelenleg a legkorszerűbb ilyen alkalmazás. A szoftvernek vannak a Pro/DESKTOP-hoz hasonló szolgáltatásai, de bizonyos részletekben többet is ad annál. Más vonatkozásokban viszont kevesebbet. Főleg gépipari kis és középüzemekben alkalmazzák. Mivel AutoCAD alapokra épül, AutoCAD ismeretekkel könnyebb megtanulni, és a régi AutoCAD fájlok is használhatók, „továbbszerkeszthetők” benne. A létrehozott formák, megfelelő CNC gépen legyárthatók.

 

A tanfolyamon az amerikai AUTODESK cég által fejlesztett MECHANICAL DESKTOP 2011 (3D) és AutoCAD MECHANICAL 2011 (2D) szoftverek üzemeltetését lehet elsajátítani.

 

A tanfolyam elvégzését, elsősorban azoknak a gépészeknek ajánljuk, akik elkötelezettséget éreznek a számítógépes műszaki tervezés iránt.

  A tanfolyam vizsgával zárul. és a sikeres vizsgáról, magyar-angol nyelvű, a világ minden országában (ahol AUTODESK képviselet van) elfogadott, munkavállalásra alkalmas tanúsítványt (oklevelet) kapnak a résztvevők.  Vizsgaszint; szoftverüzemeltetői. A megszerzett tudás a munkaerőpiacon, de a továbbtanulásnál is jól kamatoztatható.

 

A tanfolyam 102 órás, és a szokásos heti délutáni 4 óra mellett kb. 6-7 hónapig tart. A tanfolyam helye: az intézet számítógépterme. A tanfolyam elindulásának feltétele: legalább 10 jelentkező, aki a tanfolyami díjat befizette.

 

  - Tanfolyam díja: közép, vagy felsőoktatási nappali tagozatos tanulóknak (hallgatóknak):     75 000,- Ft

  - Tanfolyami díj nem-diákoknak:                                                                                                     160 000,- Ft

 

Részletfizetés is lehetséges. A befizetett összegről számlát, a képzésről igazolást ad az intézmény. A vizsga díját (kb. 18-20 eFt) a vizsgabizottság fogja megállapítani és ezt a vizsga előtt, kell majd befizetni. Érdeklődni, jelentkezni célszerű e-mail-en vagy telefonon.
kovacsvolgyi.gabor@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 357-6671     titkarsag@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 966-0575

 

 

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma
9400
SOPRON, Ferenczy J. u. 7.   tel.: (30) 600-2726  (20) 966-0575  fax: (99) 261-271   Honlap: http://www.vasvill.hu