Formatervezés korlátok nélkül

INVENTOR  tanfolyam

2016-2017 tanév

 

 

 

  A programot, ugyan az az AUTODESK cég fejlesztette, aki az AutoCAD-et és a MECHANICAL DESKTOP-ot. Viszont a szoftver szakít a hagyományokkal. Bevezeti a forradalmian új adaptív technológiát, ami felszabadít a korábbi parametrikus rendszerek körülményességétől és határaitól úgy, hogy az előnyeiket megtartja. Mind ezek mellett elég jó együttkezelését biztosítja a 2D-s és 3D-s alkalmazásoknak. Egy korszerű, praktikus, általános célú, CAD-CAM-CAE szoftver az INVENTOR. Azonnal és nagyon könnyen létrehozhatók benne 3D-s formák. Szerintem nem várható, hogy az autógyártásnál kiszorítja a Creot (ProENGINEER)  vagy a Catiát, az viszont várható, hogy megjelenik minden olyan cégnél, ahol általános rendeltetésű használati eszközöket állítanak elő. Gépipar, műanyagipar, faipar stb. Ezen kívül a tudományos kutatásban és még több más helyen is szerepe lehet. A létrehozott formák, megfelelő CNC gépen, vagy 3D-s nyomtatókkal legyárthatók. Fejlett megjelenítő és animációs lehetőségei vannak. Nagyon jó látványtervek és mozgóképes(!) bemutatók készíthetők vele. Már a formatervezéshez is elég jó számítástechnikai támogatást nyújt.

 

A tanfolyamon az AUTODESK INVENTOR 2015. Professional (angol nyelvű) program szoftverüzemeltetését lehet elsajátítani.

 

A tanfolyam elvégzését, mindenkinek tudjuk ajánlani, aki szeret különböző térbeli formákkal foglalkozni és elképzeléseit már megpróbálta lerajzolni, megvalósítani. Ezen kívül kell, hogy elég erőt érezzen magában megtanulni a formák számítógéppel való előállítását és kezelését. A tanfolyamon a számítástechnikai ismeretek megtanítása mellett külön segítjük az egyéni fantázia és alkotókészség kibontakozását.  A tanfolyam vizsgával zárul. és a sikeres vizsgáról, magyar-angol nyelvű,
a világ minden országában (ahol AUTODESK képviselet van)
elfogadott, munkavállalásra alkalmas oklevelet kapnak a résztvevők.
Vizsgaszint; szoftverüzemeltetői. A megszerzett tudás a munkaerőpiacon, de a továbbtanulásnál is jól kamatoztatható.

 

  A tanfolyam 102 órás, és a szokásos heti délutáni 4 óra mellett kb. 6-7 hónapig tart. A tanfolyam helye: az intézet számítógépterme. A tanfolyam elindulásának feltétele: legalább 10 jelentkező, aki a tanfolyami díjat befizette.

 

  - Tanfolyam díja: közép, vagy felsőoktatási nappali tagozatos tanulóknak (hallgatóknak):     75 000,- Ft

  - Tanfolyami díj nem-diákoknak:                                                                                                     160 000,- Ft

 

Részletfizetés is lehetséges. A befizetett összegről számlát, a képzésről igazolást ad az intézmény. A vizsga díját (kb. 18-20 eFt) a vizsgabizottság fogja megállapítani és ezt a vizsga előtt, kell majd befizetni. Érdeklődni, jelentkezni célszerű e-mail-en vagy telefonon.

kovacsvolgyi.gabor@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 357-6671     titkarsag@vasvill.hu    tel.: +36 (20) 966-0575

 

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma
9400 SOPRON, Ferenczy J. u. 7.   tel.: (30) 600-2726  (20) 966-0575  fax: (99) 261-271   Honlap: http://www.vasvill.hu