Különleges és megható ballagás a Vas-Villában

„Törekedj a boldogságra!”

Végül megkegyelmezett nekünk az időjárás, és a ballagás ideje alatt mégsem esett az eső! Igaz, a „Vigyázz, mélyvíz!” című különleges műsor szereplőinek – akik strandon játszódó jelenetet mutattak be – nem volt melegük, ám őket is fűtötte a lelkesedés, hogy méltó módon búcsúzzanak tanáraiktól és társaiktól. A 158 végzős meghatottan vette tudomásul, hogy azok számára, akik szeptembertől nem iskolánkban folytatják tanulmányaikat, véget értek a vasvillás diákévek…

A ballagási műsor első része a gondtalan gyermekkorról, az óvott, védett, dédelgetett, strandoló, korlátok közé szorított, de féltő szeretettel támogatott fiatalokról szólt. A 12. D és a 12. A osztály diákjai – Farkas Gábor tanár úr irányításával – nem mindennapi produkcióval szórakoztatták az egybegyűlteket. Ezt követte az intézmény vezetőjének ünnepi beszéde. Bokor Ákos igazgató úr hangsúlyozta: „amikor búcsúzunk tanítványainktól, mi is végiggondoljuk, mit rejtettek az elmúlt évek, úgy a diákok, mint saját életünkben. Büszkék lehetünk arra, hogy mára a legnagyobb szakképző iskolává váltunk, hogy javultak az érettségi-, kompetencia- és versenyeredményeink, hogy a Szakképzési Centrumnak is köszönhetően fejlődött, szépült, bővült az iskolánk.” Az iskola vezetője Oravecz Nóra kortárs írónő szavaival szólt arról is, hogy az elválás, a búcsúzás mindig nehéz: „Ami elmegy, annak a helyére valami sokkal jobb, valami nagyobb jön, értékesebb, és csakis azért van búcsú, mert fejlődtél, tanultál, kihoztad valamiből azt, ami a maximum, amire képes voltál.” Bokor Ákos igazgató úr kiemelte: „a búcsúzással együtt persze ki-ki értékelheti, hogy mennyire felelt meg az elmúlt években a saját magával szemben megfogalmazott elvárásoknak, maximumoknak, teljesítette-e azokat a célokat, amikkel három-négy éve ebbe az iskolába lépett. Bízom abban, hogy többségében igennel tudtok felelni erre a kérdésre.”

Az ünnepi beszédet követően került sor a nevelőtestületi dicséretek átadására. A kiemelkedő tanulmányi-, és közösségi munkának, valamint a sportban és az országos versenyeken elért eredményeknek köszönhetően tizenhárom végzős diák kapott jutalmat. Közöttük van Varga Péter 11. E osztályos tanuló is, aki a közelmúltban Budapesten megrendezett A szakma sztárja országos verseny döntőjén második helyezést ért el. Felkészítő tanárának, Plájer Lajosnak Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át a kitüntetést.

Az ünnepély zárásaként Bokor Ákos igazgató úr a következő mondatokkal búcsúzott a Vas-Villa végzőseitől: „Bármilyen munkáid vagy álmaid legyenek, őrizd meg az élet hangos zűrzavarában a békét a lelkedben! Minden álnokságával, unalmas gondjaival és összetört álmaival a világ mégis szép. Figyelj! Törekedj a boldogságra!”

Módos Anikó

Fotók: Németh Péter

This entry was posted in Iskola hírei. Bookmark the permalink.

Comments are closed.